Pilier č. 111 - Strava
Pravidelná strava s ohľadom na to, čo jeme a čo je pre naše telo vhodné a potrebné (aj s pohľadu pracovného či športového zaťaženia) musí byť doplnená o rozmer, kedy dané jedlo jeme a v akých množstvách ho konzumujeme. Nie všetko je len o tom, koľko kalórii príjmeme, ale aj o tom ako si s tým náš organizmus poradí (veľmi závisí aj od mikrobiómu v črevách, ktorý si pestujeme) a aj o tom, ako si s tým náš organizmus poradí. Dôležitou súčasťou stravovacích návykov je hygiena stravovania. Myslíme tým skôr v akom prostredí jeme, či sme pokojní alebo nahnevaní, či sa sústredíme na proces jedenia a vnímame stravu alebo pozeráme do mobilu a pod.
Skúste odložiť telefón, televízor, pracovný stres a na pár minút počas jedenia sa sústreďte na chuť jedla a jeho vôňu.